Matchkorv

Matchkorv

Vårt senaste arbete för ICA – ”Matchkorv”, i samarbete med PassionLab. Tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och Janne Andersson utvecklade ICA en ny produktserie baserad på korvens självklara roll i vardagsfotbollen.

Vårt mål var att skapa jordnära, mänskliga och underhållande filmer som visar upp produkten och dess unika koncept. Den svenska fotbollsikonen Janne Andersson är ankaret i alla filmerna och den här gången får vi komma lite närmare honom än vanligt. Vi får se honom sträva efter perfektion när han övar på att uttala ”Matchkorv”, vi får se honom kämpa med dialektala missförstånd med en något förbryllad grupp reportrar vid en presskonferens för lanseringen av ”Matchkorv” och han delar också med sig av sitt recept på de bästa varmkorvarna.

För att uppnå en något dokumentär känsla använde vi en handhållen kamera och höll filmspråket enkelt. I början av huvudfilmen skapar vi lite spänning genom att få det att verka som om Janne introducerar en ny, viktig fotbollsspelare till laget. Reaktionsbilder i huvudfilmen tillför humor och skapar igenkänning, särskilt när Janne börjar hypa upp det han snart kommer att presentera vid presskonferensen, vilket lämnar reportrarna förvirrade.

Dessa filmer är avsedda att göra dig glad och nyfiken på hur ”Matchkorven” smakar.

CLIENT ICA
AGENCY Passion Lab
MARKET Sweden
TITLE Matchkorv
CHANNEL Web, SoMe
EXECUTIVE PRODUCER Thomas Aziz
PRODUCER Sofia Sörlin
DIRECTOR Gabriel Schock
DOP Daniel Edin
EDITOR Adam Sköld

Videos

Play video
Presskonferens
Play video
Köket
Play video
Spegeln
Play video
Butik
Play video
Ansök
Prenumerera på vårt nyhetsbrev