photo books straight from your phone

Once upon är en app som designar och printar fotodagböcker. Uppdraget för oss blev att producera tre huvudfilmer och kortare versioner till sociala medier. 

Regissörens vision var att skapa en serie filmer som osar glädje och livfullhet. Filmer som fångar in stora som små sprudlande ögonblick ur människors liv. Tittaren ska komma nära människorna i filmen. Det skulle kännas på riktigt.

Vi får ta del av en mysig julafton hemma hos en brokig familj, en rörande inblick på ett ungt par som flyttar in med varandra och en morfar med sitt barnbarn på ett äventyr att överraska mormor.

För att matcha den genuina och livfulla känslan valdes ett nästan dokumentärt bildspråk som inte förfinar något utan visar som det är. Med en blandning av fartfyllda bilder blandat med andra mer lugna, skapades en autentisk känsla som känns rörande och ärlig.

Integreringen av fotoböckerna gjordes på ett snyggt och sömlöst sätt. Varje film till sociala medier avslutas med att bilden fryser och långsam zoomas ut, för att sen  omringas av en vit ram som tillhör sidorna på en fysisk fotobok. Zoom ut lite till och vi ser hur boken långsamt stängas och filmen landar i en CTA.

Produktionen gick som på räls och vi med Once Upon kunde inte varit mer nöjda. Resultatet blev ett gäng fantastiskt fina filmer som känns genuina och talar till alla med ett hjärta som bultar.  

Kund Once Upon
Marknad Sverige
Director Gabriel Schock
Executive Producer Emil Torneryd
Producer Beatrice Lilliesköld
DOP Daniel Edin

Videos

Play video
Give the gift of memories (dir.cut)
Play video
Memories bring us together
Play video
Every story has a beginning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev