Smarta Södertälje

Alla måste vara involverade i omställningen mot ett hållbart samhälle. När Telge Nät ville uppmärksamma sin nya plattform “Together for Smart Södertälje” anlitade de Crisp Film för att i fyra filmer porträttera engagerade kunder och ett uppkopplat, elektriskt Södertälje. För att få fram budskapet använde vi oss av elektriska hushållsmaskiner, toalettsitsar och andra element som hyllade ägarnas engagemang för Smarta Södertälje.

I filmerna ser vi till synes vanliga hem i Södertälje, men tittaren ska inte låta sig luras. I detta parallella universum kan vardagliga saker kommunicera med varandra. Huvudkaraktärerna är hushållsmaskiner som kan hittas i helt vanliga, uppkopplade hem – som drivs av Telge Näts energi.

Konceptet för filmerna kretsar kring en varm och humoristisk dialog mellan maskinerna – om deras ägare. Toaletten, Lampan, Elektriska Bilen, Routern och Robotdammsugaren är några av karaktärerna som vi får träffa genom filmsviten.

Tanken var att filmerna skulle tilltala, och kännas igen av, tittare bosatta i Södertälje. För att fånga den tilltänkta målgruppen och skapa en genuin “hemma hos”-känsla använde vi oss av vardagliga objekt i scenografin. Vi höll oss till moderna, men lite stökiga, miljöer och rum för att indikera en mänsklig närvaro.

Resultatet blev fyra hjärtevärmande filmer som med en lättsam ton beskrev Telge Näts fyra olika segment: Elektricitet, Stadsnät, Distrikts värme, och Vatten & Avlopp. Filmerna lyfte också fram Telge Nät och dess kunders engagemang för en mer hållbar framtid.

Kund Telge
Titel Smarta Södertälje
Director Gustav A. Lilliehorn
Producer Sofia Sörlin
Executive Producer Emil Torneryd
DOP Daniel Edin

Videos

Play video
Stadsnät
Play video
Fjärrvärme
Play video
Elnät
Play video
Vatten & Avlopp
Prenumerera på vårt nyhetsbrev