Spritfabriken

Spritfabriken

Vår kund, EBO, ville inte bara dokumentera byggnationen av Spritfabriken i Eslöv utan skapa en filmserie som förmedlar historien bakom byggnaden och den ingenjörskonst som ligger bakom ombyggnationen. Målet var att inte bara informera om byggprocessen utan också att skapa ett emotionellt band till byggnadens unika arv, med ett särskilt fokus på återbrukets betydelse.

För att uppfylla dessa krav utformade vi varje avsnitt med en stark dramaturgisk struktur och krokar som placerade de mest dramatiska ögonblicken i början av varje film. Genom att följa projektledaren på EBO skapade vi en mänsklig dimension till serien, vilket gav tittarna en inblick i de utmaningar som uppstår dagligen med att hålla samman tio olika samverkansentreprenörer.

Vi använde olika bildstilar, dokumentära inslag och super 8-inspirerade sekvenser, för att skapa filmer med hög intensitet och visuell rikedom. Genom att integrera Spritfabrikens historia med arkitektoniska insikter och fokus på återbruk skapade vi inte bara informativa utan också engagerande avsnitt. Slutresultatet överträffade förväntningarna och blev ett kraftfullt verktyg för att öka intresset för byggnadens kommande lägenheter. Serien har engagerat tittare och skapat en varaktig förbindelse mellan dem och projektet, vilket är exakt det vi strävade efter att uppnå.

CLIENT Ebo
AGENCY Roxx
CHANNEL Web, SoMe
EXECUTIVE PRODUCER Thomas Aziz
PRODUCER Emma Hedestig
DIRECTOR Joakim Hesselgren
EDITOR Adam Sköld
DOP Lucas Lindgren

Videos

Play video
Spritfabriken - Del 1: Risk för sättningar
Play video
Spritfabriken - Trailer del 1
Play video
Spritfabriken - Del 2: 200 000 Tegelstenar
Play video
Spritfabriken - Trailer del 2
Play video
Spritfabriken - Del 3: För att nå himlen måste man satsa
Play video
Spritfabriken - Trailer del 3
Play video
Spritfabriken - Del 4: Är detta galenskap?
Play video
Spritfabriken - Trailer del 4
Ladda fler
Prenumerera på vårt nyhetsbrev