Uppdrag Återvinning

UPPDRAG ÅTERVINNING

Vi producerade fyra filmer för Telge Återvinning, som på ett komiskt sätt skulle uppmärksamma att körkortet är det enda som behövs för att komma in med bil på Returen och Tveta återvinningscentraler i Södertälje kommun.

I huvudrollen står en passionerad återvinningsreporter med en egen Youtube-kanal, övertygad om vikten av att återvinna. Genom reporterns entusiastiska intervjuer med personer som nu, med sitt nyförvärvade körkort, kan åka in på återvinningscentralen, skapar filmerna en komisk värld av återvinningsoptimism. Humorn byggde mycket på improvisation, och vi lät reportern sätta sin egen prägel på manuset för att ge skådespelaren möjlighet att bidra med sin unika humor.

Visuellt strävade vi efter en känsla av autentiskt reportage, men med professionell kamerautrustning och ljussättning för att höja den visuella kvaliteten. Fotografen arbetade dynamiskt med kameran ”on-the-fly”, där vi panorerar mellan personer i bild och zoomande in på reaktioner för maximal komisk effekt.

För att nå ut till olika tittarpreferenser och plattformar skapade vi tre versioner av varje film. En huvudfilm med fri längd som främst användes på web, en kortare variant för YouTube preroll på 15-20 sekunder och en kortversion anpassad för sociala medier.

Varje film avslutas med en tydlig call to action (CTA), för att uppmana tittarna att ta del av detta roliga körkortsprivilegium på Returen och Tveta återvinningscentraler.

CLIENT Telge
TITLE Uppdrag Återvinning
CHANNELS SoMe, web
EXECUTIVE PRODUCER Thomas Aziz
PRODUCER Beatrice Lilliesköld
DIRECTOR Gustav A. Lilliehorn
EDITOR Adam Sköld
DOP Daniel Edin

Videos

Play video
Uppkörning
Play video
Övningskörning
Play video
Grattis
Play video
Riskettan
Prenumerera på vårt nyhetsbrev