Fjärrvärme

Cirkulärt samhälle

Tillsammans med Vattenfall Värme och Fjärrvärme ville vi berätta en historia om ett cirkulärt samhälle. Med utgångspunkten att förändra attityden gentemot Vattenfall Värme och Fjärrvärme ville vi berätta en historia där fjärrvärme är showens stjärna, och på så sätt visa och förklara från Vattenfalls perspektiv hur den positivt bidrar till städerna vi bor i.

I filmen får vi se hur människor interagerar med varandra och samhället genom att följa med dem under en dag. I en kontext av glädje och livlighet ville vi porträttera ögonblick från människors liv där vi fångar hur de lever i den cirkulära staden. Att den finns överallt runtomkring oss: i våra hem i form av varmvatten, på väg till jobbet, i elementen i våra vänners hus, i lamporna och uppvärmningen till korvståndet, i markvärmen på fotbollsplanen.

Filmen har en genuin, upphöjd, dokumentär känsla vilken cinematiskt och visuellt gör sig bra med ett starkt och intressant narrativ. Nyckelordet är autenticitet då det representerar känslan vi ville förmedla när vi visar verkliga personer. Vi använder cirkulära objekt och övergångar mellan scener för att koppla fjärrvärme till det cirkulära samhället, och på så sätt komma närmare både produkten och personerna. En voiceover med människor i olika åldrar berättar för oss hur de föreställer sig framtiden och deras liv i en cirkulär värld.

Filmen utspelar sig någonstans i Sverige. Det är ruggigt väder, precis på gränsen till regn – så som vårt land vanligtvis porträtteras. Mörkt och rått. Fast vackert. Känslan filmen igenom är ungdomlig, urban och nyfiken. Men den är också mänsklig, varm och optimistisk. Den representerar gemenskapen som det cirkulära samhället skapar – allt det som vi vill att ni ska känna när ni ser Vattenfall Värme och Fjärrvärmes logga nästa gång.

Vi hoppas att ni gillar den.

Client Vattenfall
Agency Differ
Director Robin Ehlde
Executive Producer Ebbe Sundberg
Producer Sofia Sörlin
DOP Lucas Lindgren

Videos

Play video
Fjärrvärme
Play video
The Grid
Play video
Värme
Play video
Byggavfall
Prenumerera på vårt nyhetsbrev